Juli månad på Ljusdals-Posten

Aerobatics16 (kopia).jpgCesarForslund4 (kopia).jpgHästreportage12 (kopia).jpgDiggiloo.jpgDRAGARE-JO-WALLIN (kopia).jpgEiworKjellberg1 (kopia).jpgEnsammkommande flyktingbarn2 (kopia).jpgJärnvägsstrul8 (kopia).JPGJetski7 (kopia).jpgHjortron1 (kopia).jpgLanthandelRamsjö1 (kopia).JPGPaintball1 (kopia).jpgPolislåda1 (kopia).jpgRio5 (kopia).JPGSökarbete7 (kopia).jpgSvampjobb6 (kopia).JPGThaimassage4 (kopia).jpgTriathlon1 (kopia).jpgRovdjursskola5 (kopia).JPGvägen.jpg

Juli månad på Ljusdals-Posten har varit minst sagt spännande. Under denna månad har jag hunnit med att plåta en aerobaticsflygare, pröva thaimassage, letat hjorton, bevakat en räddningsauktion efter en drunkning, tagit tempen på filmlivet i Ljusdal, letat efter Polistipslådor, träffat ensamkommande flyktingbarn samt plåtat Paintball för att nämna några exempel. I bildspelet ovan finns ett gäng singelbilder från olika jobb jag gjort. I bildspelet nedan har jag sammanställt några av de större bildjobben jag haft förmånen att få  arebeta med.

Under denna månad har jag även fått möjligheten att påbörja arbetet med ett större reportage. Tillsammans med den mycket slipade reportern Johan Rosholm har vi försökt att undesöka hur det är att vara ung i Ljusdal. Tyvärr är det sällan man får chansen att arbeta med längre reportage på svenska dagstidningar. När man väl får göra det så väcks en speciellt känsla inom en. Att få gå på djupet. Att få chansen att bygga upp en relation. Att få chansen att komma nära. Det är vad fotografyrket alltid borde handla om.

Under min tid här har många idéer på olika reportage och projekt flugit igenom mitt huvud. När jag är på en ny plats blir jag mycket inspirerad. Jag upplever att jag ser saker och mönster som ingen annan ser. I Ljusdal ser man annorlunda saker hela tiden. Trots att det bara är 25 mil till Uppsala så är det annan kultur här. Folk här är väldigt obrydda när det gäller hur de ser ut och uppför sig samtidigt som jantelagen har ett starkt fäste. Det skapar kontraster från den miljlö där jag normalt sett bor i dvs Uppsala. När jag om två veckor är tillbaka i min hemstad så är jag mer inspirerad än någonsin.

This entry was posted in Jobb. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>